Geboren in 1969 in een arbeiderswijk in Rotterdam leerde Antje al vrij jong creatief bezig te zijn met hout en stofjes, op 9-jarige leeftijd verhuisde het gezin naar Hellevoetsluis alwaar haar ouders het verenigingsleven in gingen en haar vader een timmerclub ging leiden. Daar ging Antje graag iedere woensdagmiddag  naartoe, waar ze heel veel creatieve uurtjes heeft doorgebracht.
Antjes moeder is een tijdje coupeuse geweest en daardoor leerde Antje ook zelf kleding maken, het creatief bezig zijn werd dus met de paplepel ingegoten. Het leukste kledingstuk wat Antje ooit gemaakt heeft in die periode was een spijkerjack van oude spijkerbroeken, je kan wel stellen dat Antje haar tijd ver vooruit was.
Op de middelbare school blonk Antje uit in de techniek,- en houtbewerking waar ze door haar leraar ook gestimuleerd werd andere werkjes te maken naast de vaste opdrachten, dit heeft Antje altijd als enorm prettig ervaren.

Toen brak er een roerige tijd aan waarin Antje met veel tegenslagen te maken kreeg en het in haar eigen gezin niet bepaald voorspoedig liep en waarbij ze door brand haar huis en hond verloor.

Uiteindelijk gloorde er weer een zonnetje aan de horizon rond de eeuwwisseling en begon er langzaam rust te komen in haar leventje en pakte ze het creatief bezig zijn weer op door veel te tekenen die ze gratis weggaf aan eender wie het leuk vond.

Na enige jaren getekend te hebben lukte het tekenen niet meer (blokkade) en vond haar partner het tijd worden voor een nieuwe creatieve richting en na veel nadenken en zoekwerk kwam Antje op het idee te gaan beeldhouwen.
Ze begon laagdrempelig eerst met speksteen te werken wat een hele makkelijke instapsteen is en gaandeweg begon ze er steeds meer plezier in te krijgen en kwam haar eerste website online: speksteencreaties.
Toch ontgroeide Antje die website omdat ze telkens haar grenzen verlegde en steeds vaker in andere steensoorten ging werken (albast, seleniet, serpentijn, zoutsteen) en daarom besloot ze de website Antjes-creaties te maken en sinds eind 2022 de nieuwe website antjescreaties.nl

Om toch haar grenzen te blijven verleggen is Antje op een gegeven moment begonnen met blokjesprojecten te maken, een behoorlijk arbeidsintensief gebeuren waarmee Antje ver buiten haar comfortzone zit maar tegelijkertijd veel voldoening geeft.
Naast die blokjesprojecten maakt Antje ook andere beelden zodat de afwisseling groot is en het beeldhouwen niet gaat vervelen.
En wat de toekomst mij zal brengen? Niemand die het weet maar ik hoop nog heel lang te kunnen beeldhouwen

Chat openen
1
💬 Hulp nodig?
Hallo 👋
Kan ik u ergens mee helpen?